Wis alle keuzes
Accommodatie type
 • Kampeerplaats(1)
 • Stacaravan(2)
Type camping
Ligging
Faciliteiten
Wis alle keuzes

Campings Ameland

(2 campings)
 • Camping De Kiekduun Camping De Kiekduun Camping De Kiekduun Camping De Kiekduun
  Camping De Kiekduun
  • Land:Nederland
  • Regio:Ameland

  Camping De Kiekduun is een gezellige familiecamping dat gelegen is op Waddeneiland Ameland. Lekker in eigen land de vakantie vieren. En dat heel goed hier op de goed verzorgde camping.Met h...

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend
  Accommodaties:
 • Camping Boomhiemke Camping Boomhiemke Camping Boomhiemke Camping Boomhiemke
  Camping Boomhiemke
  • Land:Nederland
  • Regio:Ameland

  Camping Boomhiemke is onderdeel van vakantiepark Boomhiemke en ligt onderaan de Hollumer duinen. Dit is een van de meest unieke stukjes natuur van Ameland, u waant zich hier in een overweldigende a...

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend
  Accommodaties:

Algemene informatie Ameland

Ameland maakt deel uit van de Waddeneilanden en is het vierde bewoonde eiland uit het westen gerekend. Ten noorden grenst het aan de Noordzee, ten zuiden aan de Waddenzee. Buureilanden zijn Terschelling en Schiermonnikoog. Op Ameland wordt Amelands gesproken, een dialect verwant aan het Fries. Het eiland bestaat voornamelijk uit zandduinen. Die duinen maken het een schitterend fietseiland met bijna 100 kilometer aan fietspaden. Het ganse eiland telt 3452 inwoners verspreidt over een oppervlakte van ruim 60 vierkante kilometer. De duinen in het noorden zijn droog, behalve het vogelsreservaat Het Oerd in het oosten, waar het zompig is. In de polders in het zuiden liggen de vier enige dorpjes van Ameland.

Bezienswaardigheden Ameland

Wie aankomt op Ameland kan niet om de vroegere walvisvaart van het eiland heen. Die liet forse sporen na. Het meest opvallend zijn de ?kakabiênen?, walviskaken die her en der op het eiland staan. Met Het Oerd in het oosten bezit Ameland ook een natuurgebied met tal van zeevogels. Het best is dit natuurgebied te bekijken van op de fiets. Er loopt een fietspad naar een 24 meter hoge duin, het perfecte uitkijkpunt voor het moerasachtige natuurgebied. Ook de moeite waard voor een bezoek is het Reddingsmuseum Abraham Fock in Hollum, een plek vol tastbare herinneringen aan twee eeuwen reddingswezen. Ook Robbentochten zijn populair op Ameland. Bij laag tij worden vanuit het dorp Nes regelmatig boottochten gemaakt naar zandplaten in de Waddenzee. Daar zijn vaak robben terug te vinden.

Steden Ameland

Op het eiland bevinden zich vier dorpen: Hollum, Nes, Buren en Ballum. Nes is het grootste. Daar komt ook de boot uit Holwerd aan. Het centrum wordt gekenmerkt door de zogenaamde Commandeurshuizen. Die herinneren aan de tijd dat de walvisvaart nog toegelaten was. Wie het echte Ameland wil proeven moet zeker ook Hollum bezoeken met zijn zijn gezellige centrum met oude huisjes. Ballum is dan weer het kleinste dorp op het eiland met slechts 350 inwoners.

Evenementen Ameland

Wie een bezoek brengt aan Ameland moet zeker nagaan wanneer er demonstraties met de Amelander Paardenreddingsboot worden gegeven. Ze vinden het hele jaar plaats. Een ander evenement uit Ameland is dan weer het Roggefeest, een straatfestival iedere eerste vrijdag van augustus in Nes. November is dan weer de cultuurmaand op het eiland. De hele maand vindt u verspreid over Ameland schilderijen, beelden, fotografie en glaskunst terug.

Eten en Drinken Ameland

Ameland heeft de bekendste kruidenbitter van de Waddeneilanden: het Nobeltje van Ameland. Voorts vindt u er op het menu de typische waddenkeuken: licht gezouten lamsvlees door de zilte grond en zoute zeelucht en veel verse vis. Smakelijk.

Klimaat Ameland

Het klimaat op Ameland schilt iets van dat van het vasteland. Het is er zelfs iets zonniger en in de zomermaanden valt er minder neerslag. Anderzijds liggen de temperaturen er in het algemeen lager dan in het binnenland. In het najaar en de winter steken vaak stormachtige winden op.