Wis alle keuzes
Accommodatie type
Type camping
Ligging
Faciliteiten
Wis alle keuzes

Campings Terschelling

(Geen campings)
 • Op basis van uw selectie criteria zijn er geen beschikbare campings gevonden.

 • Algemene informatie Terschelling

  Terschelling is het op een na grootste Waddeneiland en ligt tussen de eilanden Vlieland en Ameland. De totale strandlengte is dertig kilometer. Zoals bij de meeste Waddeneilanden vormt toerisme één van de belangrijkste bronnen van inkomsten. Op het eiland worden verschillende dialecten gesproken, nauw verwant met het Fries: het Wester, het Aasters en het Midslands. Aan beide uiteinden van het eiland ligt een natuurgebied: in het westen Noorvaarder, in het oosten de Boschplaat. 80 procent van Terschelling bestaat nog steeds uit pure natuur, wat het eiland een geweldige uitstraling bezorgt. Terschelling is het kampeereiland van de Waddeneilanden.

  Bezienswaardigheden Terschelling

  West-Terschelling is een echt waddendorp, met oude huisjes en een beroemde vuurtoren uit 1594, de Brandaris. Er is ook het Museum Het Behouden Huys. Dat is gewijd aan de plaatselijke geschiedenis en de beroemde eilanders als Willem Barentsz. Op natuurgebied is de Boschplaat de grootste natuurlijke surprise van Terschelling. Jaarlijks strijken in het gebied honderdduizenden trekvogels neer. De baai van West-Terschelling wordt dan weer vaak de mooiste baai van Nederland genoemd. In Formerum kan je de enige molen van het eiland vinden. Die heet toepasselijk de koffiemolen. Naast koffiedrinken kan je er ook lunchen.

  Steden en dorpen Terschelling

  De hoofdplaats op Terschelling is West-Terschelling, een stadje met 2520 inwoners. Andere bekende dorpen zijn Midsland, Hoorn, Lies en Oosterend. Midsland wordt omringd door kleine gehuchtjes. Indrukwekkend in het dorp is de 10de eeuwse kerk hof van Striep. De eerste kerk op Terschelling.

  Evenementen Terschelling

  Elke zomer lijkt Terschelling tijdens het grote Oerol-festival wel eventjes een cultureel middelpunt van de artistieke wereld. Van ver buiten de Waddeneilanden stromen liefhebbers half juni toe om één van die vele voorstellingen van het festival bij te wonen. De nadruk ligt op straattheater. Maar er is ook muziek en beeldende kust. De meeste voorstellingen spelen zich af in open lucht.

  Eten en drinken Terschelling

  Op Terschelling groeien cranberries in het wild. De besjes groeien nergens anders in Nederland. Ze worden dan ook verwerkt in tal van gerechten, in purees en zoetigheid en natuurlijk ook in likeuren. Proberen dus.

  Klimaat Terschelling

  Terschelling kent zomers iets betere temperaturen dan het binnenland. Er valt dan ook minder neerslag en in de duinpannen kan het zomers warm zijn op dagen wanneer het in het binnenland koud is. De winters daarentegen zijn guur en meer stormachtig dan op het vasteland. In het voorjaar hebben bezoekers de minste kans op neerslag.