Wis alle keuzes
Accommodatie type
Type camping
Ligging
Faciliteiten
Wis alle keuzes

Campings Aragon

(Geen campings)
 • Op basis van uw selectie criteria zijn er geen beschikbare campings gevonden.

 • Algemene informatie Aragón, Navarra en La Rioja

  Aragón, Navarra en La Rioja zijn drie regio's die met elkaar verbonden zijn en waarvan Aragón en Navarra tegen de Franse grens aan liggen. Het is een prachtig gebied met ongerepte natuur, waar hoge bergen deel uit maken van het natuurschoon. Het is een zeer groene omgeving waar ook wijngaarden en vruchtbare akkers onderdeel zijn van het landschap. Het gebied wordt nog niet overspoeld met toeristen, maar gelet op de mogelijkheden die de regio te bieden heeft, is het voor de vakantieganger die niet van massatoerisme houdt een ideale omgeving. Zowel voor de sportieve mensen als de meer op cultuur georiënteerde mensen is een vakantie in een van de regio's Aragón, Navarra en La Rioja zeker aan te raden.

  Klimaat Aragón, Navarra en La Rioja

  Het klimaat in Aragón, Navarra en La Rioja is niet onder een noemer te vangen. Zo heerst er in de Pyreneeën in het Noorden van Aragón een ander klimaat dan meer naar het zuiden. In de zomer is het klimaat aangenaam, maar in de winter kan het er onvoorspelbaar zijn met regen en kou en inde bergen natuurlijk sneeuw.

  Bezienswaardigheden Aragón, Navarra en La Rioja

  Zaragoza is de hoofdstad van Aragón en hier zijn dan ook de meeste bezienswaardigheden te bewonderen, zoals het Moorse Aljaferia paleis. Daroca is een kleinere plaats, een zogenaamd Mudéjar-stad met veel keramiek op de gebouwen, maar ook de moeite van het bezoeken waard met een oude stadsmuur, poorten en een kasteel. Tudela in Navarra beschikt over een Moorse wijk, waar een prachtige Kathedraal ook van binnen te bezichtigen is. Logroño is de hoofdstad van La Rioja, gelegen aan de rivier de Ebro, en is een leuke stad om te bezoeken. Zo is er een museum, een kathedraal, een kerk en een pelgrimsfontein. Verder zijn er in deze regio veel kastelen en paleizen te bezichtigen. Door al deze drie gebieden loopt de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Langs deze route zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, waarbij het Monasterio de San Juan de la Peña, gelegen bij het stadje Jaca een van de toppers is.

  Activiteiten Aragón, Navarra en La Rioja

  In de bergen zijn er volop mogelijkheden om te klimmen en inde winter kan er zelfs geskied worden. Ook voor mountainbikers kunnen de bergen een echte uitdaging zijn. Verder zijn er volop mogelijkheden om te kanoën of kajakken in een van de rivieren. Het gebied is bij uitstek ook geschikt voor wandelaars die van de prachtige omgeving willen genieten. De echte sportvissers kunnen hun hengel uitwerpen in de wildwater rivieren en daar gaan vissen op forel en barbeel.

  Eten en drinken Aragón, Navarra en La Rioja

  Forel, gevulde paprika's en aardappelen met chorizo zijn bekende gerechten uit deze streken. De Rioja wijn is zeer bekend en eigenlijk niet te overtreffen door de krachtige rosé uit Navarra en de lichte fruitige wijn uit Aragón.

  Steden Aragón, Navarra en La Rioja

  De belangrijkste steden zijn Zaragoza, Logroño en Pamplona de hoofdstad van Navarra. Pamplona is de stad die bekend staat om het jaarlijkse stierenrennen.