Wis alle keuzes
Accommodatie type
Type camping
Ligging
Faciliteiten
Wis alle keuzes

Campings Costa del Maresme

(Geen campings)
 • Op basis van uw selectie criteria zijn er geen beschikbare campings gevonden.

 • Algemene informatie Costa del Maresme

  De Costa del Maresme is een kuststrook gelegen tussen Blanes en Barcelona aan de Middellandse zee. Vaak wordt er over de Costa Brava gesproken terwijl eigenlijk de Costa del Maresme bedoeld wordt. Zo hoort de grote stad Barcelona bij de Costa del Maresme. De kust heeft mooie zandstranden en is vaak omgeven door pijnbomen. In het binnenland is er meer variatie in de natuur met bossen, afgewisseld met heuvels en velden. Vakantievertier is er genoeg en er zijn dan ook veel toeristen die jaarlijks naar deze streek toekomen om een zonovergoten vakantie te houden. Aangezien Barcelona tot de kuststreek behoort zijn er veel bezienswaardigheden te bezichtigen die zich vooral in Barcelona bevinden. De cultuurliefhebbers kunnen dan door het bezoeken van deze stad helemaal aan hun trekken komen. De Costa del Maresme is dus een bestemming waar iedereen zich kan vermaken.

  Klimaat Costa del Maresme

  In de lente kan de temperatuur al oplopen boven de 20 graden en in de zomer zal de temperatuur doorstijgen naar boven de 30 graden. De winters zijn over het algemeen mild hoewel uitzonderingen altijd kunnen voorkomen.

  Bezienswaardigheden Costa del Maresme

  De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in de stad Barcelona, Zo zijn er maar liefst 9 bouwwerken die op de Werelderfgoedlijst zijn geplaatst, waaronder het beroemde bouwwerk van Gaudi. Daarnaast zijn er verschillende musea met uiteenlopende tentoonstellingen te bezoeken. Ook de Kathedraal van Barcelona is de moeite van het bezichtigen waard. De sportliefhebbers kunnen natuurlijk een bezoek brengen aan Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona. De Rambla is leuk zowel overdag als in de avond. Er is van alles te zien, naast de leuke winkeltjes zijn er levende standbeelden, vogels, bloemenstandjes en veel artiesten te vinden. Even bijkomen kan al gauw lang duren zoveel is er te bekijken vanaf een van terrasjes op de Rambla. Een andere leuke plaats om te bezichtigen is Malgrat de Mar dat is op te delen in het oude stadsdeel met veel monumenten en het toeristische deel met hotels en appartementen.

  Activiteiten Costa del Maresme

  Gelegen aan zee biedt de Costa del Maresme veel watersportmogelijkheden. Veel activiteiten zijn dan ook gericht op de vakantieganger zoals het bananenboot varen, het jetskiën en het parasailen. Het is ook echt leuk om te doen dus het is zeker aan te raden om aan een van de activiteiten deel te nemen. De leuke badplaatsen lenen zich ook uitstekend voor wandelingen en dan vooral door de oude gedeelten met smalle straatjes en gezellige pleintjes. Excursies worden in overvloed aangeboden. Bijvoorbeeld een jeepsafari of een tocht over zee, maar ook een uitje naar een waterpretpark wordt georganiseerd.

  Eten en drinken Costa del Maresme

  Paëlla is niet typisch een streekgerecht, maar wordt gegeten in heel Spanje. Door de ligging aan zee wordt er in de Paëlla hier veel vis verwerkt en zijn er ook veel verschillende visgerechten verkrijgbaar. Wijnen variëren van licht en fruitig tot zoet en vol in zowel de witte als de rode versie.

  Steden Costa del Maresme

  Naast Barcelona zijn de bekendste badplaatsen Malgrat de Mar, Callela en Pineda de Mar.