Camping aan zee

Camping aan zee

De campings aan zee behoren tot de meest gezochte vakantieplekken. En dat is niet zo vreemd natuurlijk. Wie wil er nu niet kunnen genieten van een verfrissende duik in de golven op een warme zomerdag of lekker luieren op het strand? Maar ook in andere jaargetijden kan een camping aan zee een goede optie zijn. Lekker uitwaaien tijdens een wandeling over het strand is ook een echte aanrader. Hier leest u alles over deze campings aan de kust en waar u op moet letten bij het boeken van deze campings.

De beste campings aan zee

In veel vakantiefolders en op internet worden campings aangeboden die ‘aan zee’ liggen. Maar we willen u er hier op wijzen dat er nogal wat verschillen kunnen bestaan tussen de diverse campings aan zee.

Er wordt vaak nogal ruim omgegaan met de omschrijving ‘camping aan zee’. Zo kunnen er met deze omschrijving campings bedoeld worden die direct of op loopafstand (tussen 500 tot 1,5 km afstand van zee) van de zee liggen, maar soms worden er met deze omschrijving ook campings bedoeld die wel 5 of meer kilometers van de zee af liggen. In het laatste geval hebt u een auto nodig of moet u nagaan of er een pendelservice of goed openbaar vervoer aanwezig is naar het strand. Wilt u kunnen genieten van een echte strandvakantie, kies dan voor een camping die niet verder dan 1,5 km van zee ligt.

Houdt er bovendien ook rekening mee dat een camping aan zee niet per definitie ook een camping hoeft te zijn in de nabijheid van een zandstrand. Controleer daarom altijd aan wat voor soort strand de camping ligt; is het een zandstrand, een kiezelstrand of misschien wel een rotsstrand. Het kan ook zijn dat de camping een mooi uitzicht op zee heeft, maar bijvoorbeeld hoger is gelegen, waardoor u goed ter been moet zijn om van en naar het strand te gaan. We raden u dan ook aan om altijd goed de beschrijvingen van deze campings te lezen.


Camping aan zee

Campings aan zee in Nederland

Nederland is rijk aan uiteenlopende kustgebieden, denk aan de lange stranden aan de Noordzee ter hoogte van de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland, de unieke stranden op de Waddeneilanden en de fantastische stranden in Zeeland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u in Nederland veel prachtige campings aan zee tegenkomt. Een veel geprezen camping aan de kust in Zeeland is bijvoorbeeld Camping Duinoord op Schouwen-Duiveland. Deze camping ligt op 200 meter van het strand. Voor de kinderen is er op de camping een kleuterzwembad en een animatieteam en er zijn verschillende speelveldjes. Een andere camping aan zee die we hier uitlichten is Camping Stortemelk op Vlieland. De camping ligt net achter de duinen aan de Waddenzee. Een toplocatie voor een strandvakantie.

Bekijk ons aanbod

Campings aan zee in Frankrijk

Voor een leuke camping aan de kust kunt u ook eens het aanbod aan campings in Frankrijk bekijken. U kunt kiezen uit prachtige campings aan zee in Normandië, in de Aquitaine of aan de Côte d’Azur. Een aanrader aan de Côte d’Azur is bijvoorbeeld Camping Le Dramont. Deze camping is direct aan een kiezelstrand gelegen met diverse watersportmogelijkheden. Een leuk weetje is dat de camping wordt omgeven met dennenbossen met veel eekhoorntjes. Een andere leuke Franse camping aan zee, met een zandstrand, is Camping Les Prairies de la Mer aan de Golf van Saint Tropez met tevens veel animatie voor de kinderen.

Campings aan zee in Italië

Italië staat natuurlijk ook bekend als een echt strandvakantieland. Denk aan gebieden als de Adriatische Kust, de Bloemenrivièra, de Venetiaanse Rivièra en Sicilië. De campings aan zee in Italië zijn dan ook talloos. Nu is het natuurlijk de kunst om een camping aan zee te vinden die aan uw wensen voldoet. Misschien is Camping Spiaggia E Mare wel een goede keus? Deze camping ligt direct aan een aangenaam breed zandstrand. U mag op het privéstrand van de camping zelfs gratis gebruikmaken van de strandbedden en parasollen. Op Sicilië is een populaire camping direct aan zee. Er is bovendien een heerlijk wellness centre aanwezig.


Camping aan zee

Campings aan zee in Duitsland

Duitsland is misschien niet het eerste land waar u aan denkt als u van plan bent een camping aan zee te boeken, maar het zou toch een hele goede keuze kunnen zijn. Wat veel mensen niet weten is namelijk dat de Duitse Oostzeekust en de Duitse Noordzeekust fantastische strandbestemmingen zijn. Hier liggen enkele leuke campings aan de kust. Eén daarvan is bijvoorbeeld op het Duitse schiereiland Fehmarn. U loopt hier zo de camping af het strand op. Er is zowel een kiezel- als een zandstrand. Ook op Camping Markgrafenheide zult u een fijne vakantie beleven. Deze camping ligt op 100 meter van een aangenaam zandstrand.