Camping met zwembad

Camping met zwembad

Een camping met zwembad is natuurlijk ideaal voor elk gezin, dat op de camping gaat kamperen. In de zomer is het bij warme temperaturen natuurlijk bijzonder aangenaam om een frisse duik in het campingzwembad te nemen. Kinderen kunnen zich altijd prima vermaken op een camping met zwembad, want water heeft een grote aantrekkingskracht op deze campinggasten.

Bekijk de campings

Zeker als er in en rond het water ook nog speelstoestellen staan opgesteld, zoals een glijbaan of een piratenschip. Wie kamperen gaat op een camping met zwembad kan uiteraard rekening houden met het type campingzwembad, want daar komen een aantal verschillen in naar voren.


Camping met zwembad

Binnenzwembad

Een binnenzwembad op een camping heeft als voordeel dat er ook gezwommen kan worden als de weersomstandigheden het buiten niet toelaten om in het buitenzwembad vermaak te vinden. In de categorie binnenzwembaden kan er een onderscheid gemaakt worden tussen een rechttoe rechtaan zwembad met of zonder een apart peuterbadje voor de kinderen en tussen een subtropisch zwembad. Een subtropisch zwembad heeft op het gebied van vermaak en plezier veel meer te bieden dan een standaard uitgevoerd zwembad. Een golfslagbad, glijbaan, waterspeeltoestellen en een whirlpool kunnen deel uitmaken van de voorzieningen in een subtropisch zwembad. Vaak bevindt zicht op de camping met een subtropisch zwembad ook nog een wellnesszone met sauna en zonnebank.


Een greep uit ons aanbod:
- Camping Park Albatros
- Camping Les Mouettes
- Camping Vilanova Park
- Camping Union Lido
- Camping Holiday Green

Camping met zwembad

Buitenzwembad

Voor een camping met zwembad in de openlucht geldt dat er eveneens uiteenlopende typen zijn. De opzet van een buitenzwembad kan namelijk eenvoudig zijn of juist weer heel uitgebreid met speeltoestellen en glijbanen. Er zijn campings met meerdere buitenzwembaden in Nederland en in het buitenland, waarbij er ook nog eens afwisseling gevonden kan worden. Een zwembad om bijvoorbeeld rustig baantjes te trekken en een zwembad voor de kinderen, die zich met speeltoestellen in het water willen vermaken. Ook de inrichting en omgeving van het zwembad kan verschillend zijn. Het zwembad kan bijvoorbeeld omgeven zijn door speciale zwembadtegels of door een kiezel- of zandstrand om een tropische sfeer te creëren. Op campings met een buitenzwembad komt het dus voor dat er naast een standaard zwembad ook een speciaal kinderzwembad is met waterspeeltoestellen. Daar kan bij de selectie van een camping om de kampeervakantie door te brengen uiteraard rekening mee gehouden worden.

Afmetingen zwembad

Een camping met zwembad beschikt meestal over een apart zwembadje voor de kleinsten, dat in de directe omgeving van het echte zwembad is gelegen. Zo kunnen ook baby’s, peuters en kleuters met hun ouders van het water genieten. De afmetingen van het peuterzwembad zijn uiteraard kleiner dan het grote campingzwembad. De afmetingen van zwembaden op de campings verschillen uiteraard en dat geldt ook voor de vormgeving. Campings kunnen uiteraard geselecteerd worden op basis van de aanwezigheid van een zwembad, zoals een binnenzwembad, buitenzwembad, peuterbad of subtropisch zwembad. Er zijn campings, die zowel over een binnenzwembad als een buitenzwembad beschikken, zodat onder alle weersomstandigheden toch van het water genoten kan worden.