Checklist kamperen

Checklist kamperen

Als u met een eigen tent op een camping gaat kamperen of in een huurtent verblijft, dan zijn er verschillende kampeermiddelen, die onmisbaar zijn. U moet namelijk een groot aantal zaken zelf meenemen naar de camping en dat moet natuurlijk allemaal in de auto passen. Een goede voorbereiding voor een kampeervakantie op de camping is het halve werk. Teveel meenemen naar de camping zorgt weer voor onnodige ballast in de auto, zodat het aan te raden is om een selectie te maken en alleen de belangrijkste middelen mee te nemen. Hier kunt u van de handige checklist kamperen gebruikmaken, zodat u niets hoeft te vergeten en van een onbezorgd verblijf op de camping kunt genieten.

Documenten

In de eerste plaats is het belangrijk om de nodige documenten te verzamelen, zoals de autopapieren, identiteitsbewijs, rijbewijs en het reserveringsbewijs voor de camping. Ook een routebeschrijving of het navigatiesysteem kan alvast worden klaargelegd. Naast de documenten is het uiteraard ook van belang om geld mee te nemen of in elk geval over een pinpas of een creditcard te beschikken.

- Autopapieren
- Identiteitsbewijs
- Reserveringsbewijs camping
- Routebeschrijving of navigatiesysteem
- Geld, pinpas of creditcard


Checklist kamperen

Praktische zaken

Op het gebied van het meenemen van praktische zaken naar de camping kunt u een lijstje opstellen van benodigdheden en deze bijtijdig klaarleggen. Als u in een tent gaat kamperen is het handig om een zaklamp mee te nemen om in het donker ook de weg naar het toiletgebouw te kunnen vinden en in de tent het licht te laten schijnen. Om elke dag eten te bereiden is het nodig om keukengerei als pannen, een kooktoestel, borden, bekers en bestek mee te nemen. Ook een afwasborstel en een aansteker of lucifers mogen uiteraard niet ontbreken op de checklist kamperen net als vuilniszakken en een theedoek. Als u een kant en klare tent huurt op de camping, dan staat meestal exact aangegeven wat aanwezig is en wat u zelf dient mee te nemen. Neemt u een eigen tent mee, dan kunt u een luchtbed of campingmatras meenemen net als een slaapzak of dekbed. Voor luchtbedden is het handig om over een pomp te beschikken.

- Zaklamp
- Keukengerei
- Kooktoestel
- Afwasborstel en theedoek
- Aansteker of lucifers
- Luchtbed en slaapzak
- Vuilniszakken


Checklist kamperen

Verzorging

Naast de kleding kunt u op de checklist kamperen belangrijke zaken noteren voor de persoonlijke verzorging, zoals shampoo, tandenborstels en zaken als bijvoorbeeld lenzenvloeistof. Tijdens een kampeervakantie in de zomer is het verstandig om een zonnebrandcrème mee te nemen. Als er kleine kinderen mee gaan kamperen, moet er natuurlijk aan speelgoed worden gedacht en aan zwembandjes. Een middel tegen muggen wordt eveneens aangeraden.

- Kleding
- Handdoeken
- Tandenborstels, shampoo, scheergerei e.d.
- Speelgoed
- Zwembandjes
- Zonnebrandcrème
- Middel tegen muggen

Voor onderweg

Als de rit naar de camping lang is, dan is het verstandig om ook een aantal zaken op de checklist kamperen te vermelden, die onderweg van belang zijn. Voldoende drinken, een lunchpakketje en speelgoed voor de kinderen zijn zaken waar u aan kunt denken. Uiteraard is het belangrijk om op lange afstanden regelmatig een pauze in te lassen en even de benen te strekken.

- Drinken
- Eten
- Speelgoed voor kinderen