Familiecamping

Familiecamping

De vakantietijd is dé tijd om eens gezellig met de hele familie samen wat tijd door te brengen. Om het iedereen naar de zin te maken kunt u het beste kiezen voor een speciale camping voor de gehele familie. Wat maakt een camping tot een echte familiecamping, welke faciliteiten kunt u hier verwachten en wat zijn de voordelen? Dat zijn vragen waar we u hier antwoord op zullen geven.


Familiecamping

Wat is een familiecamping?

Over het algemeen kunnen we stellen dat een camping een familiecamping mag worden genoemd als de camping kan voorzien in alle vakantiebehoeften en al het vakantieplezier van alle familieleden, dus van kleine baby’s tot grootouders. Deze campings zijn dan ook vaak de meest uitgebreide soort camping met een keur aan recreatievoorzieningen en praktische faciliteiten om iedereen tevreden te kunnen stellen. Het zijn dan meestal ook grootschalige campings, met genoeg ruimte voor iedereen. Het verschil met andere campings is dat bij een familiecamping voor een zo uitgebreid mogelijke doelgroep is gekozen.

Andere soorten campings richten zich op een veel specifiekere doelgroep, denk bijvoorbeeld aan een trekkerscamping met weinig voorzieningen die specifiek bedoeld is voor wandelaars of fietsers op doortocht of aan een luxe ouderencamping die vooral 65-plussers aantrekt die op zoek zijn naar rust. Op campings voor de familie komt iedereen ongetwijfeld aan zijn trekken.

Bekijk de familiecampings

Faciliteiten op een familiecamping

Familiecampings staan erom bekend dat ze beschikken over de meest uiteenlopende faciliteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld sportfaciliteiten voor kinderen en volwassenen aanwezig. Er zijn recreatiemogelijkheden waar de hele familie zich mee kan vermaken, zoals een minigolfbaan of een bowlingbaan. Een zwembad om gezellig met zijn allen te spetteren ontbreekt meestal ook niet. Uiteraard zijn er ook veel recreatiemogelijkheden voor kids van alle leeftijden; speeltuinen en misschien een kinderboerderij voor de kleintjes en een jeugdhonk voor de oudere kinderen. Vaak is er ook een kinderclub zodat, terwijl de kids zich heerlijk vermaken, de ouders en grootouders ook even tijd hebben voor zichzelf. Ook de aanwezige horecagelegenheden spelen in op de verschillende wensen van de familieleden. De volwassenen gaan graag een keer dineren in het á la carte restaurant, terwijl de pizzeria of de snackbar de kinderen veel meer aanspreekt.


Familiecamping