Goedkope campings

Goedkope campings

Goedkope campings bieden een kampeerplaats op een terrein tegen een scherp tarief. Vaak worden deze campings benut tijdens de doorreis naar het einddoel van de vakantiebestemming, maar er zijn ook tal van vakantiegangers, die de voorkeur geven aan een langer verblijf op betaalbare campings. Met een laag budget is het dan mogelijk om goedkoop op vakantie te gaan in Nederland, maar zeker ook in het buitenland. Er zijn een aantal redenen waarom goedkope campings een laag kampeertarief te bieden hebben. Welke dat zijn zal hier duidelijk worden gemaakt.


Goedkope campings

Kenmerken goedkope camping

Goedkope campings hebben over het algemeen een aantal overeenkomstige kenmerken. Zo zijn er veelal een beperkt aantal voorzieningen aanwezig. Een zwembad ontbreekt meestal net als horecagelegenheden, recreatieve faciliteiten en animatie. Bij deze betaalbare campings staat het doel van kamperen namelijk voorop en dat is terug naar de natuur en terug naar de basis. Doordat er weinig voorzieningen zijn heeft de camping zelf minder kosten en kan de kampeerplaats tegen een scherpe prijs worden aangeboden. Ook de kwaliteit van campings maakt natuurlijk een onderscheid in de prijs.

Bekijk hier alle campings

Dat betekent dus dat er wel campings zijn met uitgebreide voorzieningen, maar van een lage kwaliteit, zodat er als nog sprake kan zijn van een goedkope camping. Het onderhoud van gebouwen kan bijvoorbeeld in minder goede staat verkeren en het sanitair kan oud zijn, maar nog wel functioneren.


Goedkope campings

Goedkoopste campings

In Nederland zijn er een aantal goedkope campings te vinden, waarbij er sprake is van minimale voorzieningen. Kamperen bij de boer of op een minicamping is overigens ook voordelig net als het kamperen in een tent op de officiële natuurkampeerterreinen. In het buitenland zijn er verschillende mogelijkheden om op betaalbare campings te verblijven. Wie op een goedkope camping wil verblijven, kan het beste de prijzen vergelijken. In Duitsland zijn er zowel aan de Oostzee als in Beieren goedkope campings te vinden. Dat geldt eveneens voor de regio rond Brandenburg dat aan Polen grenst. Overigens zijn er in Polen tal van uitstekende campings te vinden voor een laag tarief. Verder staat Tsjechië eveneens als een goedkoop kampeerland bekend net als Kroatië. Dat in de genoemde landen veel van deze campings te vinden zijn heeft alles te maken met de levensstijl en het welvaartspeil.

Stadscampings

Stadscampings zijn over het algemeen altijd goedkope campings. Er is geen sprake van een kampeerterrein in een wijd en uitgestrekt landschap, maar van een locatie in of aan de rand van een stad. Deventer beschikt bijvoorbeeld over een goedkope stadscamping, maar ook in de stad Groningen nabij het centrum is er een goedkope camping te vinden. Voor de betaalbare campings in de stad geldt dat er sprake is van een beperkt aanbod van voorzieningen en weinig tot geen luxe. Het kan dus voorkomen dat water op de plaats ontbreekt en dat er geen kabelaansluiting is.


Een greep uit ons aanbod:
- Camping Serignan Plage
- Camping I Pini
- Camping Norcenni Girasole
- Camping Del Sole
- Camping Cisano