Groene campings

Groene campings

Bij groene campings kunt u denken aan een camping op een mooie locatie in de natuur, die door bossen en struiken wordt omringd. U kunt bij een groene camping ook denken aan een uitgestrekt grasveld en weilanden bij een boerencamping of aan kampeerplaatsen op een prachtig open veld. Met deze campings wordt echter ook een ander type camping aangeduid en wel de zogenaamde eco-camping. Het voordeel van een eco-camping is dat deze meestal beide elementen in zich draagt, dus in een groene omgeving en op duurzaamheid gericht. In dat opzicht een ideale kampeerbestemming voor degene die het milieu en duurzaamheid een warm hart toedraagt.

Bekijk hier de campings
Groene campings

Doel van eco-campings

De campings hebben als voornaamste doel om duurzaamheid te betrachten en rekening te houden met het milieu. Dat betekent concreet dat er op groene campings bijvoorbeeld op een efficiënte wijze van water en energie gebruik wordt gemaakt. Met betrekking tot afval geldt dat te veel afval zoveel mogelijk wordt vermeden en anders op een effectieve manier her te gebruiken. Een ander kenmerk is dat het terrein zoveel mogelijk in de natuurlijke staat blijft en dat er op een natuurlijke wijze gebouwd wordt. Indien er sprake is van recreatieve activiteiten vinden deze plaats zonder het milieu of de natuur te belasten. Ook wordt er op deze campings over het algemeen vooral gebruikgemaakt van regionaal geteeld producten en worden milieubelastende producten zoveel mogelijk vermeden. Groene campings in Nederland voldoen aan de strenge eisen van de RECRON en ANWB.

Groene campings in Nederland

Nederland telt een groot aantal kleinschalige groene campings, die aan de strenge eisen van de RECRON en ANWB voldoen. De eco-campings zijn verspreid gelegen door Nederland, maar wel altijd op een locatie waar de natuur de natuur gelaten wordt. In Nederland kunt u terecht op een van de campings aan het water, zoals in Friesland, Zeeland of in Noord-Holland. Kampeert u liever in het bos, dan is het aanbod van deze campings nog groter en kunt u onder meer een keuze maken uit de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg.


Groene campings

Groene campings in het buitenland

Ook in het buitenland groeit het aantal groene campings gestaag. In Duitsland kunt u terecht op de eco-campings, die bijvoorbeeld over de Europese milieuonderscheiding voor kampeerterreinen beschikken. In Nedersaksen zijn er al meer dan twintig van deze campings te vinden. De regio van het Zwarte Woud staat eveneens bekend om het ruime aanbod van eco-campings. In Frankrijk kunt u in haast elke regio op groene campings kamperen, zoals in de Dordogne, maar ook in de streek Auvergne of in het zuiden van Frankrijk in Gers. Italië is een land met een gevarieerd landschap en ook hier worden volop mogelijkheden geboden om te kamperen. De natuurcampings zijn te vinden vanaf de Italiaanse Rivièra tot in de Italiaanse Alpen. Toscane is een schitterende regio, waar verschillende groene campings een heerlijk verblijf mogelijk maken.


Een greep uit ons aanbod:
- Camping Park Albatros
- Camping Fuussekaul
- Camping Cavallino
- Camping Spina
- Camping Holiday Green