Kindercamping

Kindercamping

Als ouders zijnde staat het vakantieplezier van uw kinderen tijdens uw kampeervakantie natuurlijk voorop. We raden u dan ook aan om op zoek te gaan naar een kindercamping. Maar wat is nu precies een kindercamping? Welke voorzieningen kunt u hier verwachten? En waar kunt u de leukste campings voor de kleintjes vinden? Dat zijn vragen waarop we u hier antwoord zullen geven. Met deze informatie in uw achterhoofd zult u beter in staat zijn om de juiste camping te boeken en zult u kunnen genieten van een zorgeloze vakantie met de kinderen.

Bekijk de kindercampings

Wat is een kindercamping?

Een camping met een speeltuin en speelveld? Een kindercamping is veel meer dan dat. Een camping mag zich pas een kindercamping noemen als er op alle fronten aandacht is voor het plezier en de veiligheid van uw kinderen. Deze campings hebben uitgebreide recreatiemogelijkheden voor kinderen en houden daarbij bovendien ook rekening met de verschillende wensen van de verschillende leeftijdsgroepen.


Kindercamping

Recreatievoorzieningen kindercampings

Voor de allerkleinste kinderen is er op een kindercamping een speeltuin met veilige speeltoestellen voor peuters. Het is helemaal ideaal als er ook een zwembad met speciaal baby- en peuterbadje aanwezig is. Of wat dacht u van een zandstrandje waar er heerlijk in het zand gespeeld kan worden door de allerkleinsten? Een camping met een kinderboerderij is ook altijd een goed idee. Maar ook de iets oudere kinderen moeten genoeg vermaak hebben. Op een kindercamping is daarom in de schoolvakanties ook altijd een animatieteam aanwezig die leuke activiteiten organiseert als speurtochten, knutselmiddagen, sportwedstrijden, theatershows en discoavonden. Het is natuurlijk helemaal een pluspunt als een camping, voor de kleintjes, beschikt over een topattractie als een subtropisch zwemparadijs. Uiteraard moet in de directe omgeving van een camping ook genoeg te beleven zijn.

Kindercampings: algemene voorzieningen en veiligheid

Behalve de recreatieve voorzieningen zijn er ook goede algemene voorzieningen nodig op een kindercamping. Denk aan een restaurant met kindermenu’s op de kaart en natuurlijk een snackcorner waar ijsjes, snoep en snacks verkocht worden. Ook kinderveiligheid moet tot de hoogste prioriteiten behoren. Zo hoort de camping overzichtelijk te zijn en moet het gemotoriseerd vervoer op het campingterrein tot een minimum beperkt worden, zodat de kids onbezorgd kunnen spelen.

Kindercampings in Nederland

In Nederland hoeft u niet ver te zoeken voor deze kindvriendelijke campings. De beste locatie voor een kindercamping is natuurlijk vlak bij een pretpark of een dierenpark. Zo ligt er bijvoorbeeld een schitterende camping in Kaatsheuvel vlak bij het attractiepark De Efteling met de naam Camping Droomgaard. Dit is een echte aanrader op maar 15 minuten lopen van de Efteling. Maar ook op de camping kunnen de kinderen zich prima vermaken met het activiteitenprogramma, binnen- en buitenzwembad en de speeltuin. Camping Duinrell is ook een echte topper onder de campings. Kinderen van alle leeftijden beleven hier een toptijd. Hier ligt u direct naast het gelijknamige pretpark met misschien wel het leukste zwemparadijs van het land: het Tikibad.


Kindercamping

Kindercampings in Frankrijk

Ook wanneer u besluit om naar Frankrijk op vakantie te gaan met de kinderen, raden we u aan om een kindercamping te boeken. Het is geen moeilijke opgave om een leuke camping in Frankrijk te vinden, ook hier is in elk vakantiegebied wel een geschikte kindercamping te vinden, onder andere in het populaire Normandië. Hier vindt u Camping Château Les Eaux. Bij aankomst zullen de kinderen hun ogen uitkijken. Het hoofdgebouw van de camping is namelijk een tot de verbeelding sprekend 18de eeuws kasteel. Er is onder andere een leuk overdekt waterpark met glijbaan aanwezig. Weer of geen weer, de kinderen vermaken zich hier altijd.

Kindercampings in Italië

Italië is voor veel Nederlanders een populaire vakantiebestemming, maar hoe staat het er hier voor op het gebied van kindervriendelijke campings? We kunnen u verklappen dat er in Italië uitstekende kindvriendelijke campings te vinden zijn. Een van de bekendste kindercampings van Italië is Camping Bella Italia aan het Gardameer met een enorm zwembadcomplex met verschillende glijbanen en diverse speeltuinen. Ook een animatieteam ontbreekt hier niet. Zoekt u toch liever een iets kleinschaligere camping voor de kleintjes, dan zullen u en uw kinderen zich vast thuis voelen op Camping Le Capanne midden in Toscane. Deze camping is prachtig gelegen tussen de olijfbomen, eucalyptussen en pijnbomen. Er is een zwembadcomplex met zonneweide aanwezig.

Kindercampings in Duitsland

Hebt u ook al eens het uitgebreide aanbod aan kindercampings in Duitsland ontdekt? Ook bij onze oosterbuur ontbreekt het niet aan campings voor kinderen. In elke leuk vakantiegebied, van Sauerland tot het Zwarte Woud en van de Moezelstreek tot aan Beieren, vindt u ze. We zullen er hier alvast één voor u uitpikken: Camping Sonnenberg in Leiwen aan de Moezel. Vooral actieve gezinnen met kinderen zijn hier op hun plaats. Er is een overdekt zwembad, er zijn vele sportmogelijkheden en in het hoogseizoen staat er voor de kinderen een animatieteam klaar. Een andere leuke Duitse kindercamping is Camping Warsberg in Beieren met een overdekt zwembad met waterattracties en de gezellige Bollo Kinderclub.