Kleine campings

Kleine campings

Bent u de mogelijkheden aan het onderzoeken voor een kampeervakantie, dan bent u hier aan het juiste adres. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om te kamperen. Er zijn wat betreft campings allerlei gradaties in luxe en grootte te onderscheiden. Wat spreekt u het meeste aan? Een kleine camping misschien? Hier zullen we ons specifiek concentreren op het hoe en wat van deze campings en ook op waar u de beste kleine campings kunt vinden in binnen- en buitenland.

Wanneer spreken we van een kleine camping?

Op de eerste plaats kijken we naar het aantal campingplaatsen om te kunnen bepalen of we te maken hebben met een kleine camping of niet. Over het algemeen hanteren aanbieders van kampeervakanties voor de campings de regel aan dat er tot ongeveer 100 tot 200 staanplaatsen zijn. Er zijn natuurlijk ook campings te vinden tot maar 25 staanplaatsen, denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden om te kamperen bij de boer. Deze campings worden echter vaak minicampings genoemd. Op campings die getypeerd worden als klein, kunt u rekenen op een gemoedelijke en rustige sfeer.


Kleine campings

Faciliteiten kleine campings

Kleine campings zijn voorzien van basisfaciliteiten als sanitair met toiletten en douches en een afwasplaats. Er is een receptiegebouw aanwezig, eventueel een klein kruidenierswinkeltje voor de belangrijkste boodschappen en vers brood in de ochtend en er is vaak ook een restaurant of een afhaalservice aanwezig. Verder zijn er meestal beperkte recreatiefaciliteiten op de camping zelf, eventueel een speeltuin voor de kinderen en soms een buiten- of binnenzwembad of een recreatiestrandje. Wel liggen de kleine campings vaak in mooie natuurgebieden met in de directe omgeving volop mogelijkheden tot vermaak.

Kleine campings: voor wie?

Kleine campings zijn bedoeld voor mensen die willen genieten van rust, ruimte en natuur. Ze boeken een kleine camping om echt weer eens even tot rust te komen en om van de natuur te genieten. Ook sportieve natuurgenieters, die van wandelen of fietsen houden, kiezen meestal voor een kleine camping. Verder is een kleine camping ook geschikt voor gezinnen met kleine kinderen vanwege de overzichtelijkheid die een kleine camping te bieden heeft.


Kleine campings

Kleine campings in Nederland

In Nederland zijn veel campings te vinden met goede faciliteiten. Ook de kwaliteit van de kleine campings in Nederland is zeer hoog. Een van de plekken waar u deze campings aantreft, is in Zuid-Limburg waar u optimaal kunt genieten van het prachtige heuvellandschap. Een camping die we u hier kunnen aanraden is Camping Gulperberg Panorama. Deze camping is prachtig gelegen op de zuidhelling van de Gulperberg, zodat u een schitterend uitzicht over de omgeving hebt. Een ander voorbeeld in Nederland is Camping de Oude Molen in het Gelderse Groesbeek, vlak bij de mooie stad Nijmegen.

Kleine campings in Frankrijk

U kunt natuurlijk ook eens over de grens kijken voor een leuke bestemming voor een kampeervakantie op een kleinschalige camping. Ga bijvoorbeeld eens op ontdekkingstocht in Frankrijk. Daar komt u vele schitterende gebieden tegen waar u een kleine camping kunt vinden. Zo vindt u in de Ardeche aan de voet van de Alpen tussen Lyon en Chambéry de Camping Du Lac. Een ideale camping voor gezinnen met kleine kinderen vanwege de overzichtelijkheid. Er is onder andere een buitenzwembad en een waterspeeltuin. De Camping La Chanterelle in de Auvergne is ook een ideale camping voor gezinnen met kleine kinderen, natuurliefhebbers en sportievelingen. U bevindt zich hier in een bosrijke omgeving direct aan een recreatiemeer.

Kleine campings in Italië

Ook onder de Italiaanse zon vindt u kleine, aangename campings waar u kunt ontsnappen aan de grote vakantiedrukte, zoals Camping Butterfly aan het Gardameer. Dit is een kleinschalige en gemoedelijke camping. De camping is bij uitstek geschikt voor families met kleine kinderen. De camping beschikt over een zwembad met kinderbad voor de allerkleinsten. Een andere kleine camping in Italië is Camping Polvese, rustig gelegen aan het Trasimenomeer met een eigen zandstrandje, zwembad en kinderbad. Deze camping is ideaal voor wie in alle rust van de echte Italiaanse sfeer wil genieten.

Kleine campings in Duitsland

Duitsland is ook een ideale vakantiebestemming voor een kampeervakantie op een kleine camping. Door heel Duitsland zijn deze campings, van een goede kwaliteit, te vinden. Een echte aanrader is bijvoorbeeld Camping Kirnbergsee op steenworp afstand van de Zwitserse grens en vlak bij het Zwarte Woud. Deze camping met speeltuin, snackbar en restaurant is perfect voor gezinnen met kleine kinderen, echte natuurliefhebbers en rustzoekers.