Last minute camping

Last minute camping

Op het laatste moment een vakantie boeken gebeurt steeds vaker. Veel mensen komen er niet aan toe om lang van tevoren een vakantie te boeken of weten nog niet goed wat ze willen. Andere mensen wachten tot het laatste moment om zo een zo voordelig mogelijke last minute op de kop te tikken. Wist u ook al dat er ook last minute campings bestaan? Misschien is dat voor u wel de ideale vakantie.


Last minute camping

Wat is een last minute camping?

Een last minute camping is een camping met regelmatig voordelige last minute aanbiedingen. Dat betekent dat u bijvoorbeeld vandaag boekt en morgen, overmorgen of binnen een week al op vakantie gaat. De reden dat campings last minutes aanbieden is om hun laatste vrije plaatsen nog volgeboekt te krijgen. Om dat doel te bereiken verlagen ze vaak sterk hun prijs. U kunt dus tegen lagere prijzen van alle hoogwaardige faciliteiten van de camping genieten.

Bekijk hier de campings

Voordelen last minute camping

Het voordelige prijskaartje is het grootste voordeel van een last minute camping. Verder is het verrassingselement voor avontuurlijke vakantiegangers ook een voordeel. U weet nooit welke last minutes er beschikbaar zijn wanneer u een camping gaat boeken. U moet ervan houden om u zich eens te laten verrassen.

Nadelen van een last minute camping

Een last minute camping boeken kan ook nadelen hebben. Het kan voor sommige mensen een nadeel zijn dat ze weinig tijd hebben om zich op hun vakantie voor te bereiden, aangezien het echt stel op sprong op vakantie gaan is. Ook is het mogelijk dat er op uw favoriete camping geen plaats meer is en dat u dus voor een last minute van een andere camping moet kiezen. Voor sommige vakantiegangers kan dat een tegenvaller zijn.

Last minute campings in Nederland

Binnen de Nederlandse reiswereld komt u vaak aantrekkelijke last minutes van campings in Nederland tegen. Populaire vakantiegebieden voor last minute kampeervakanties in Nederland zijn onder andere het Waddeneiland Texel, de provincie Zeeland, de natuur van de Hoge Veluwe en Drenthe. Een camping op Texel waar u regelmatig leuke last minutes kunt boeken is Camping Gulperberg Sluftervallei met leuke recreatiefaciliteiten als een overdekt zwembad met glijbaan, sauna, Turks stoombad, speeltuin en sportmogelijkheden. Het natuurgebied de Sluftervallei en het strand liggen er vlakbij. Check ook eens de last minutes van Camping Molecaten Park De Leemkule in het noordoosten van de Veluwe met zowel een aangenaam binnen- als buitenzwembad, een sfeervol á la carte restaurant, een dierenweide en uitgebreide speel- en sportmogelijkheden.

Last minute campings in Frankrijk

Ook de campings in het buitenland hebben vaak interessante last minute aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn zeker de moeite waard, omdat een buitenlandvakantie altijd al duurder is vanwege de hogere vervoerskosten. Houd bijvoorbeeld eens de last minutes van Franse campings in de gaten in populaire vakantiegebieden als de Dordogne, de Ardeche of de Vogezen. Mocht u bijvoorbeeld een last minute van Camping Le Grand Lierne in de regio Drôme in de Ardeche in Frankrijk tegenkomen, dan zou ik maar meteen boeken. Dit is een spectaculaire camping met een immens zwembadencomplex met diverse glijbanen. Met een last minute kunt u heel goedkoop genieten van heel veel comfort en plezier. Camping Domaine des Bans is ook een gezellige camping in Frankrijk. Deze camping ligt bovendien op maar 600 km van Nederland. Ideaal dus als u een lange reistijd niet ziet zitten, maar wel goedkoop in het buitenland van een kampeervakantie wilt genieten.


Last minute camping

Last minute campings in Italië

Het is ook altijd een goed idee om een last minute van een Italiaanse camping te boeken. Voor u het weet dompelt u zich onder in de echte Italiaanse sfeer, zonder veel geld kwijt te zijn. Er zijn last minute campings vlak bij aantrekkelijke toeristische steden als Rome, Napels en Florence, maar u zult ook vast wel een goedkope camping aan de Adriatische kust kunnen vinden. Ook de last minute campings op de Italiaanse eilanden als Sicilië en Sardinië zijn zeer in trek. Een aanrader op Sardinië is bijvoorbeeld Camping Le Dune die direct aan een prachtig wit strand is gelegen. Aan de Adriatische kust kunnen we de last minutes aanbevelen van Camping Ca Savio. De ideale camping voor gezinnen met kinderen.

Last minute campings in Duitsland

De Duitse campings blijven ook niet achter als het gaat om voordelige last minute aanbiedingen. Voor een bestemming dicht bij huis kiest u bijvoorbeeld voor een aanbieding van een camping in Rheinland-Pfalz, zoals Camping Bleialf op het drielandenpunt Belgie-Luxemburg-Duitsland. Ook niet ver van de Nederlandse grens ligt Camping Prumtal in het mooie natuurrijke gebied de Eifel. Ook hier kunt u regelmatig profiteren van aantrekkelijke last minutes.