Luxe kamperen

Luxe kamperen

Kamperen kan op allerlei manieren. De laatste jaren heeft het fenomeen kamperen een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Was kamperen vroeger een primitieve en goedkope manier van vakantie vieren in een krap tentje, tegenwoordig kan kamperen zo luxe als u maar wilt zonder dat echte ‘kampeergevoel’ kwijt te raken. Hier hebben we een heel artikel gewijd aan deze wijze van kamperen. Wie weet is luxe kamperen een leuke optie voor uw volgende kampeervakantie?


Luxe kamperen

Allerlei manieren van luxe kamperen

Het begrip ‘kamperen’ werd jaren geleden geassocieerd met een budgetvakantie waarbij men overnachtte in een klein tentje. Men kookte zelf eten op houtvuur en later op een primitief gasstelletje. Deze manier heeft voor veel mensen wel iets nostalgisch, maar het is niet altijd erg comfortabel. We kennen ook allemaal de handige caravans en kampers die steeds meer in trek raakten.

Zowel de tenten als caravans en kampers werden steeds luxer. Nu is het zelfs al zo ver gekomen, dat u gewoon een luxe tent of caravan op een camping kunt huren. Zo hoeft u deze niet zelf meer aan te schaffen en mee te nemen. Maar het kan nog veel luxer. Wat dacht u bijvoorbeeld van volledig ingerichte tenten of stacaravans? Op deze manier hoeft u helemaal nergens meer naar om te kijken.

Bekijk de luxe campings

Om het nog aantrekkelijker te maken zijn er ook nog eens luxe ingerichte tenten en stacaravans te huur in allerlei vormen en stijlen. Wat dacht u van kamperen in een ingerichte safaritent, nomadentent of een ingerichte tipi tent? Ook voor de kinderen is dit een onvergetelijke ervaring. Maar ook de stacaravans, ook wel mobilehomes genoemd, zijn ideale vakantieaccommodaties voor een luxe kampeervakantie. U beschikt zelfs over uw eigen toilet en douche. Kortom, nog meer gemak voor nog meer vakantieplezier.

Luxe kamperen in Nederland

Er zijn in Nederland al volop mogelijkheden om te kamperen in luxe. U behoudt het authentieke kampeergevoel, maar u hebt geen last van de ongemakken die vroeger deel uitmaakte van een kampeervakantie en dat terwijl u nog altijd relatief goedkoop uit bent. Deze campings komt u in Nederland vooral tegen op de populaire toeristische plekken, bijvoorbeeld op de Veluwe. Hier kunt u bijvoorbeeld een stacaravan huren op Camping Rabbit Hill met woonkamer, eethoek, kabel-tv, volledig uitgeruste keuken, aparte slaapkamers en een badkamer. Ook in Zeeland zijn diverse kampeermogelijkheden, bijvoorbeeld op Camping Witte Raaf aan het Veerse Meer, waar u volledig ingerichte tenten en stacaravans kunt huren.

Luxe kamperen in het buitenland

De trend van het luxe kamperen heeft zich ook verspreid over vele andere populaire vakantielanden, waaronder Frankrijk. Ook hier liggen vele campings met mobilhomes of ingerichte tenten. U kunt zich bijvoorbeeld in de watten laten leggen op Camping La Croix de Vieux Pont vlak bij Parijs. Dit is bovendien een ideale uitvalsbasis voor een dagje Disneyland Parijs. Een topcamping is bijvoorbeeld ook Camping Ile Offard, gelegen op een eiland in de Loire. Ook hier kunt u ingerichte mobilhomes huren.

Verder is ook Italië een voorloper als het gaat om luxe kampeermogelijkheden. Op verscheidene populaire vakantiebestemmingen in Italië treft u de kampeeraccommodaties aan, bijvoorbeeld in Toscane. Hier ligt onder andere de schitterende Camping Norcenni Girasole met houten mobilehomes die voorzien zijn van alle gemakken. Camping Cisano aan het Gardameer biedt ook uitstekende ingerichte stacaravans. Kortom, bij aankomst geen geruzie over wie de tent opzet. U gaat gewoon meteen met zijn allen naar het zwembad of het privé zandstrand van de camping voor een verfrissende duik. U vakantie kan meteen beginnen!


Luxe kamperen