Rustiek kamperen

Rustiek kamperen

Rustiek kamperen is in de eerste plaats het kamperen op een plek, waar rust en natuur de boventoon voeren. Dat betekent niet automatisch dat elke camping ver weg van de drukte in een bos tot een rustieke camping benoemd kan worden. Een camping als deze houdt namelijk meer in dan alleen de locatie, die uiteraard wel aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Zo zult u deze campings alleen treffen in een natuurrijke omgeving in een idyllisch landschap, waar u volop kunt genieten van rust en privacy.

Kenmerken rustieke camping

Over het algemeen wordt er van een rustieke camping gesproken als er sprake is van een idyllisch gelegen plek in de natuur en in een kleinschalige vorm. Rust, eenvoud en privacy zijn verdere kenmerken net als de persoonlijke sfeer en de grote gastvrijheid. Op deze campings is er geen sprake van animatie of een overvloed aan voorzieningen ter vermaak. Een zwembad en terras kunnen overigens wel deel uitmaken van de faciliteiten op het kampeerterrein, maar dat verschilt per camping. Tijdens het kamperen, kunt u in alle rust van uw verblijf genieten en de omgeving op uw manier ontdekken.

Bekijk hier de campings - Kleinschalig van opzet
- Idyllische natuurrijke locatie
- Eenvoud en rust
- Persoonlijke sfeer
- Gastvrijheid
- Ver weg van het drukke leven


Rustiek kamperen

Een greep uit ons aanbod:
- Camping het Stoetenslagh
- Camping Stien Boer
- Camping Dolomiti Village

Rustiek kamperen in Nederland

Nederland is dichtbevolkt, maar dat neemt niet weg dat er schitterende natuurkampeerterreinen in Nederland zijn te vinden, waar het predicaat rustiek kamperen op van toepassing is. Het grootste aanbod van deze kampeerterreinen in Nederland is te vinden in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Limburg en Gelderland. Hier is nog volop rust en ruimte te vinden voor het rustiek kamperen. Kamperen op de hei, midden in het bos, aan het water of in een schitterend landschap op de boerencamping is mogelijk.


Rustiek kamperen

Rustiek kamperen in Italië

Italië is een schitterend land, waar rustiek kamperen op verschillende manieren mogelijk is, variërend van het verblijf op een kampeerplaats bij de boer tot op een minicamping aan de kust. De groene heuvels van het landschap van Toscane kunnen het decor vormen van uw volgende kampeervakantie op een eenvoudige camping. Ook in de Dolomieten en op enige afstand van de bekende meren, zoals het Gardameer, kunt u een rustige natuurcamping naar uw gading vinden.

Rustiek kamperen in Frankrijk

Frankrijk kent prachtige landschappen waar het rustiek kamperen niet uitgevonden is, maar als vanzelfsprekend is ontstaan. Adembenemende uitzichten vanaf de glooiende heuvels wachten hier op u. U kunt kamperen in een agrarische streek, waar middeleeuwse kastelen en vestingstadjes het beeld bepalen. Of ervaar hoe het is om te kamperen in het hart van een wijngebied. In Frankrijk zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos, ongetwijfeld vindt u hier de camping waar u al zo lang naar gezocht heeft.