Wis alle keuzes
Accommodatie type
Type camping
Ligging
Faciliteiten
Wis alle keuzes

Campings Canada

(1 camping)
 • Camping Toronto North Camping Toronto North Camping Toronto North Camping Toronto North
  Camping Toronto North
  • Land:Canada
  • Regio:Toronto

  Camping Toronto North is gelegen op kleine afstand van het strand, hier kunt u heerlijk ontspannen van de vakantie genieten. De waterliefhebber komt zeker niets tekort op deze natuurrijke camping.

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend

Algemene informatie Canada

Canada is gelegen in het noorden van Noord-Amerika met als hoofdstad Ottawa. De naam is afkomstig van het Indiaanse woord Kanata wat nederzetting betekent. Het land is na Rusland het grootste land qua oppervlakte. De bekende prairies bevinden zich in het midden van Canada met in het westen de Rocky Mountains.

Klimaat

De meeste delen van Canada kennen zeer strenge en koude winters. In het noorden kunnen de tempraturen gerust onder de -40 komen. De zomers kunnen aardig warm worden met namen in het zuiden is het in de zomer erg aangenaam. Wel zijn de zomers vochtig. Over Canada kan dus wel gezegd worden dat het klimaat erg gevarieerd is. Het klimaat wordt bepaald door verschillende factoren zoals warme stromen langs de kust, de Rocky Mountains de een obstakel vormen voor de luchtstromingen, aanwezigheid van de Noordelijke IJszee en de koude Labradorstroom die langs de oostkust stroomt.

Bezienswaardigheden

Canada is rijk aan mooie bezienswaardigheden. Het Royal Ontario Museum is gelegen in Toronta. In het museum is veel natuurlijke historie en wereldcultuur te vinden. De collectie van het museum is ongeveer zes miljoen objecten rijk. Er zijn meer dan vier verdiepingen te vinden in het gebouw met wel veertig verschillende galerieën. L?Ans aux Meadows is een Vikingnederzetting. Het is gelegen op Newfoundland. Ook zijn er in Canada verschillende nationale parken te bezoeken. Waaronder Nationaal Park Nahanni en het Dinosaur Provincial Park. Het Dinosaur park is een beschermd natuurgebied in de provincie Alberta. Er zijn hier vele fossielen van dinosaurussen te vinden. Naast de vele dinosaurussen fossielen beschermt het park ook de leefomgeving van verschillende diersoorten. Coyotes, gaffelbokken, Canadese ganzen en ratelslangen. Niet te vergeten heeft Canada ook de Rocky Mountains nog. Dit rotsgebergte is gelegen in het westen van Noord-Amerika. De lengte van het Rocky gebied is meer dan 4800 kilometer. Het gebergte gaat vanaf New Mexico door de Verenigde Staten richting Canada en Alaska.

Activiteiten

Canada is een groot land met veel verschillende mogelijkheden. Door de aanwezigheid van de prachtige natuurgebieden is kamperen ontzettend mooi. In de bergen zijn verschillende avontuurlijke en spectaculaire activiteiten te verrichten. Watersporten is in Canada ook heel goed mogelijk door de aanwezigheid van vele prachtige meren en rivieren. Kanovaren, kajakken, raften, vissen, zwemmen of zeilen, werkelijk alles is mogelijk. Natuurlijk is een boottrip ook een echte aanrader, vooral omdat er op vele plaatsen walvissen te spotten zijn. Naast de watersportmogelijkheden kan er in Canada ook prima gewandeld en gefietst worden.

Eten en drinken

De Canadezen hebben een traditionele en stevige keuken. Met vele invloeden uit Engeland en andere landen uit Europa. Gerechten die er veel gegeten worden zijn vleespastei, zalmpastei, gehaktballen en verschillende stoofpotten. Nagerechten in Canada moeten vooral zoet zijn zoals suikertaart. Dit is een cake met een heerlijk romige vulling. Uiteten gaan is de laatste jaren in Canada erg toegenomen en is dan ook een echte aanrader. Er zijn zoveel verschillende restaurantjes en eetgelegenheden te vinden in het land dat er voor ieder wel wat wils tussen moet zitten. In Canada wordt ook aardig bier gedronken, vooral de merken uit eigen land Molson Canadian en Labatt Blue zijn er populair. Ook wordt er in sommige gebieden van het land whisky gestookt. Het bekendste merk is Canadian Club. Voor het verkoop van alcoholische dranken gelden hele strenge regels en dit mag ook bijna alleen maar gebeuren in overheidswinkels.

Steden

Québec is ge hoofdstad van de provincie Québec. De stad is gelegen op de Kaap Diamant aan de over van de Saint Lawrencerivier. De haven van de stad is gelegen aan deze rivier en hier wordt veel product bewerking uitgevoerd. Vancouver is gelegen aan de Straat van Georgia een deelzee van de Grote Oceaan. De haven van deze stad is een van de belangrijkste havens ter wereld. Door lage productiekosten is Vancouver ook heel belangrijk voor de filmindustrie en wordt daarom ook wel eens Noord Hollywoord genoemd. Calgary is zeer populair onder de wintersportliefhebbers. Dit komt door de grote aantalen vakantieparken in de bergen die hier in de buurt liggen.